Wymagania systemu HACCP w praktyce – szkolenie

Miejscowość: Leszno
Miejsce: Leszczyńskie Centrum Biznesu
Data rozpoczęcia: 2023-06-07 09:00
Data zakończenia: 2023-06-07 16:00
Organizator: Inkubator Przedsiębiorczości w Lesznie
Termin: 7 czerwca 2023 r.
Godziny: 09:00-16:00
Miejsce: Inkubator Przedsiębiorczości w Lesznie
Cena: 299 zł netto + 23% VAT
Szkolenie jest przeznaczone dla wszystkich, którzy zajmują się opracowywaniem, wdrażaniem oraz zarządzaniem HACCP lub GMP/GHP.
Spotkanie zostało podzielone na dwie części: wykład i ćwiczenia warsztatowe.
Każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Program szkolenia:
• przegląd wymagań prawnych w branży spożywczej,
• dobre praktyki w branży spożywczej (zasady higieny zakładu, personelu, nadzorowanie wyposażenia, kontrola procesów, wyrobu, magazyny, transport, alergeny),
• system HACCP w branży spożywczej,
• budowanie systemu HACCP – (identyfikacja zagrożeń, ocena zagrożeń, dobór środków kontroli (CP), krytycznych środków kontroli (CCP), monitorowanie CCP, działania korygujące, walidacja i weryfikacja HACCP),
• warsztaty w zakresie interpretacji systemu HACCP,
• warsztaty w zakresie budowania analizy HACCP,
• dokumentacja w systemie HACCP.
Szkolenie poprowadzi Klaudiusz Szymczak - doświadczony konsultant we wdrażaniu systemów zarządzania takich jak: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18/001, PN-N-18001, HACCP, ISO 22000, IFS, BRC.
ZAPISZ SIĘ tutaj: https://lcb.leszno.pl/Wymagania_systemu_HACCP_w_praktyce_.html
Zapraszamy do wzięcia udziału!